Pri požiari unimobunky v Tatrách bol zranený jeden z lesných robotníkov

01.11.2005 Poprad

Vysoké Tatry 1. novembra (TASR) - Popáleniny tváre a oboch rúk druhého stupňa utrpel 28-ročný lesný robotník z okresu Brezno pri požiari unimobunky v blízkos...
Vysoké Tatry 1. novembra (TASR) - Popáleniny tváre a oboch rúk druhého stupňa utrpel 28-ročný lesný robotník z okresu Brezno pri požiari unimobunky v blízkosti Cesty slobody pri Novej Polianke vo Vysokých Tatrách, ku ktorému došlo v noci nadnes.

Podľa vyjadrenia svedkov išlo pravdepodobne o úmyselne založený požiar. Dovnútra niekto vhodil zápalný predmet. V unimobunke v tom čase boli traja ľudia. Dvaja stihli vyskočiť cez okno. Popálený muž opustil horiacu unimobunku cez dvere. Prvú pomoc mu poskytli na mieste zdravotníci RZP.
Zasahovali hasiči z Popradu a Svitu, ktorí požiar uhasili po polnoci. Riaditeľ Hasičského a záchranného zboru v Poprade Ondrej Šproch pre TASR dodal, že škodu odhadli na 300.000 korún, uchránené hodnoty na milión korún. V blízkosti unimobunky boli zaparkované kolesový traktor, ale aj osobné motorové vozidlo.
Príčiny požiaru vyšetrujú odborníci z radov hasičov i polície.
 

Vyberte región

mark